Csak egy flyert szeretnék…

… nem is kell tervezni rajta semmit, csak legyen kinyomva! Tudtok ilyet?

Szerencsére egyre kevesebbet halljuk ezt a klasszikus mondatot, de alkalmanként még mindig elreppen egy-egy ilyesmi ötlet a szórólapozni vágyók fejéből. Persze tudunk ilyet, de akkor a végeredmény egy fehér papírlap lesz.

Amikor megalakult a Maarsk Graphics, kifejezett célunkként tűztük ki, hogy visszaállítsuk az igényes grafikai tervezés létjogosultságát, és még inkább, hogy egyre szélesebb rétegek fogadják el azt, hogy igenis szükség van arra, hogy valami normálisan meg legyen tervezve.

Kezdjük a végén: a nyomdák többnyire feltüntetik a weboldalukon, hogy nyomdailag előkészített anyagnak nem tekinthető a wordben megszerkesztett szórólap. CMYK színtérben összeállított, görbévé alakított betűkkel és 300dpi felbontással rendelkező pixelgrafikus képi elemeket tartalmazó anyagokat kérnek, legalább 3mm kifutóval, vágójellel ellátva. Ez a minimum. Aki ezt nem tudja hozni, annak minden esetben grafikai tervezési díjat számítanak fel, amíg a hozott anyagból valódi nyomdakész fájl lesz.

De ha már úgyis fizetsz érte, akkor inkább érdemes megterveztetni még a legegyszerűbb fekete-fehér szórólapot is. A tipográfiában például hatalmas lehetőségek rejlenek. El lehet készíteni egy fekete-fehér szórólapot mindenféle képi elem nélkül is úgy, hogy a végeredmény átütő erejű, megragadja a tekintetet, emlékezetbe vés – tehát eléri a célját. Lehet aztán színesben is gondolkodni, témában passzoló képet, effektet dobni az anyagra – és itt nem a funkciótlan piros vetett árnyékú sárga szövegekre gondolunk. A grafikusok azért tanulnak, azért dolgoznak és azért követik a trendet, hogy ebben a túlreklámozott világban is a megfelelő üzenet a megfelelő csatornán át a megfelelő közönséghez jusson el, és ott betelepedjék a fejbe. Ha ezek közül valamelyik is sérül, a szórólap – vagy bármilyen más reklámeszköz – teljesen feleslegesen készül el, pénzkidobás.

Szeretnénk tehát finoman meggyőzni mindenkit arról, hogy mi azért vagyunk itt, hogy segítsünk ebben, és bátran vegyétek igénybe egy grafikai tervezőiroda szolgáltatásait még akkor is, ha csak egy fekete-fehér szórólapról van szó.

Adunk vendégötleteket lent, a mi anyagainkat pedig itt nézhetitek meg. Unalomig ismételt, de érdemes észben tartani: a kevesebb már nem csak néha, hanem sokszor több.

Lapozzátok át a galériát, aztán kattintsatok ide.

By |2016. március 5., szombat|Blog|0 Comments

Leave A Comment

Csatlakozás már létező profillalA rendelkezésre álló idő lejárt.

Maarsk Graphics

Grafikai Tervező Iroda
"Sikert tervezünk!"

Telefon: +36 30 476 5808
Email: info@maarsk.com
Cím: Dunaújváros, Dózsa György út 22.

NYITVA TARTÁS
H-P: 9:00 – 17:00